lördag 18 juli 2009

Älskar du genuin jazz?

Har du en möjlighet att besöka Stockholm och älskar genuin jazz, så gör det idag! Skeppsholmens jazzfestival kommer att ge dig ett flertala fantastisk musikaliska upplevelser, samt en total annorlunda miljö- och storstadsupplevelse. Du börjar med att ta Djurgårdsfärjan till festivalen, sen söker du dig en plats vid ett bord, börjar njuta av utsikt och ser till att du har något gott! Efter det koncentrerar du dig på den härliga musiken.


En av de stora stjärnorna idag lördagkväll är sångerskan Lisa Simone Kelly, en dotter till en av världen absolut största quinnor inom jazzen Nina Simone. Hon hyllar sin mamma och allt hon fick lära sig om jazz i hela sitt framträdande. Precis som sin mamma sjunger Lisa i ett ofixerbart gränsland mellan jazz, soul, rock och pop. Deras kroppspråk på scen är det samma, utmanande elegant, dramatiskt, komiskt och sensuellt, ingen kan sitta oberörd. Det enda som dottern inte för med sig av modersarvet upp på scen, är det enkla klassiska avancerade pianospelet. Det där tonerna bara strömmar ur fingrarna, likt en vacker fågelsång. Men det är ingenting du hinner sakna under dotterns konserten.

Bara för att ni som är för unga eller inte riktigt förstår vad jazz verkligen kan vara, vill jag bjuda på en av Nina Simones höjdare.

The house of the rising sun.
Nina Simone föddes 1933 och lämnad oss 2003
Det finns mängder av härlig musik inspelad av henne
och dottern kommer att ge oss ett lika fint discotek.
.

Inga kommentarer: