tisdag 22 april 2008

Ett stillastående Europa

Till kvällen kommer stora delar av Europa att stå stilla. Det beror på att den första av semifinalerna i Champiions League spelas. En helt engelsk uppgörelse, Liverpool mot Chelsea och imorgon möts Manchester United mot spanska Barcelona. Returerna spelas den 29:de och 30:de april.

Det gick en susning redan vid lottningen till "kvarten". Fyra engelska lag av åtta! Arsenal. Chelsea, Liverpool och Manchester United. Dessa kompletterades med, italienska Roma, turkiska Fenerbahçe, tyska Schalke och spanska Barcelona. Lottningen blev så att Arsenal och Liverpool fick mötas, varför bara tre återstår.


De finns tre främsta segrare av kuppen genom tiderna. Spanska Real Madrid med 9 vinster, italienska Milan med 7 vinster och engelska Liverpool med 5 vinster. Så långt som till finalen finns det bara ett svenskt lag som nåt, Malmö FF 1979. Skulle finalen bli rent engelsk, sker något ganska unikt. Det blir i så fall tredje gången två lag ifrån samma serie möts i finalen. Det tidigare är när Real Madrid som slog Valencia, med 1-0 i Paris 2000, samt när Milan spelade 0-0 mot Juventus i Manchester 2003. Milan gick senare segrande ur mötet med 3-2 på straffar. Den 21 maj spelas finalen i Moskva och då får vi se vem som blir säsongens "Champion".

Inga kommentarer: