tisdag 22 april 2008

Aurora, våran morgonrodnads gudinna.


Nu har den verkliga våren kommit till La Mata. Det känns i luften ooh märks på vädret. Luften har blivit högre och varmare. Sältan ifrån Medelhavet märks på ett mera markant sätt och temperaturen har stigit. Dagarna är oftast solfyllda, med grader kring de 24 grader och uppåt, vilket betyder nattvärme kring de 18.

Solen har bytt arbetstider, så att de stiger upp tidigare och dalar senare. Vi får en timma på terrassen mellan 7 och 8, för att sedan göra några timmars uppehåll över huset. Till lunch är den tillbaka. Vi har hunnit med årspremiären av lunch i "det fria" och om någon vecka blir det dags för frukost.

På morgonen möts vi av en tystnad, så när som på fågelsången. Spanjoren har en normalt senare dag, än i Sverige. Det beror på klimatet och siestan. Vi har idagarna bytt morgonsångare. Våran vintersångare härfågeln, med sin vackra huvudplym och färgglada klädsel, har ersats av en koltrast.
Den är svart som en AIK:are och ljuveligt skönsjungande. Spanjoren kallar härfågeln "Pyt-Pyt" efter dens sång, ett "pyt-pytanden" upp och ned på tonstegen. Medans våra sångare underhåller, spelar svalorna i mångfald ivrigt i luften.
Eugenia sa i morse, "Vad skönt det är, när det är tyst. Då kan vi höra fåglarna".


Inga kommentarer: