måndag 2 mars 2009

Ojojojoj!!!!! HALA MADRID

Tänk vad det svänger inom spansk toppfotboll! För några veckor sedan var Real Madrid helt "kapat" av kritikerna och Barca hade en övertygande 12 poängsledning, som ansågs ointaglig! Sedan presenterades en ny tränare av Real och helt plötsligt fick laget liv. Man började uppträda som en kompetent "fotbollsmaskin" igen. Som "grädde på moset" blev det något som hände med ledarlaget. Barca tappade både spel och poäng.

Nu i helgen spelade Real mot Español i Barcelona, laget som stal 3 poäng av Barca på Camp Nou. Barca möter Atletico Madrid i Madrid. Vilka hade tappat 3 poäng i Sevilla. Det såg inte muntert ut, men resultatet blev det omvända. Det börjar på lördag kväll i Barcelona, med en håglös första halvlek. Real Madrid var nog närmare en förlust, än de önskade visa. Efter paus kom det ett nytt lag på banan och sedan man bytt ut två man fick spelet önskad effekt. Först gör Guti, veteranen, 0-1 direkt på en lång frispark. Sedan kommer den stora lagkaptenen och måltjuven Raul till skott, vilket betyder segerresultatet 0-2!

Barcelona kommer på banan fulla av iver, men den sätter sig i det egna nätet två gånger. Båda gångerna litet underligt bortdömda för offside. Alla som inte är rena "Barca-fans" på baren var fundersamma över "vad linjedomaren kostade"? Helt plötsligt blev det fart på Barca som skapade en 0-2 ledning. Målgörare är Henry och Messi. Det senaste målet fick ny glöd i Atletico som såg till att gå i halvtidsvila med en reducering till 1-2. Målskytten är Forlan. När andra halvlek pågått i 10 minuter kvitterar Agüero. Nu böljar spelet och efter drygt 25 minuter kommer ett nytt ledningsmål av Henry, 2-3. Det hinner gå 5 minuter sedan fälls Agüero i straffområdet, vilket blir en ny kvittering då Forlan skjuter 3-3. Nu blir det vilda kämpatag från båda håll och Eto'o får visa att hans skytte inte vill fungera. Han gör stolpträff och flera bollar tätt utanför. När det bara är minuten kvar får Agüera en ny chans. Han rycker fram till vänster och smeker in bollen tätt intill bortre stolpen, helt utanför Valdes fingrar. Därmed är slutresultatet fastställt, 4-3.

En seger för hela Madrid! Atletico vinner matchen och närmar sig "Topp quatro", lagen som får spela Champion! Real Madrid "tjänar" poängen och de ointagliga 12 poängen är helt plötligt bara 4!!! HALA MADRID!!!!!