söndag 22 februari 2009

Vilken lördag.........

Vilken lördag, vilka resultat och vilken glädje för en galen fotbollsentusiast!

Det började på eftermiddagen, då AIK tog emot Örebro SK på Skytteholm. AIK visade riktig spelglädje och presterade en match att notera som årets bästa. Spelkvaliten stiger och resultaten blir bara bättre. Nu blev seger med 3-1!

Sedan kom kvällen och parallell dramat för spaniens huvudkonkorrenter, Barca och Real Madrid. Båda lagen haade hemma matcher. Barca ett rent derby mot Español och Madrid mötte Betis från Sevilla. Laget som som förra vecka "stal" poäng för Barca, via ett oavgjort resultat. Den här vecka blev Español den nya poängtjuven, med en 2-1 vinst efter ett strålande spel. En bidragande orsak till Barcas förlust, var Keitas ilska och "klantiga utvisning". (Citat fritt översatt ifrån AS, den ledande spanska idrottstidningen.)

Real Madrid då, hur skulle de stå emot Betis? Laget som tidigare klarat av att neutralisra flera klubbars anfall. Jo då, det gick över förväntan! Det började efter knappt 10 minuter med ett mål av Higuain. Sedan blev det fart på den "nye flygande holländaren" Huntelaar, som gjorde två mål på raken! Det hade knappt gått en halv halvlek, då kommer Betis replik. En stänkare av brassen Oliveras högerfot, utom räckhåll för Casillas. Men Madrid stod emot och det blev två repliker av Raul, tätt följt av ett enastående nickmål av Sergio Ramos. En halvtid och 6-1!

Andra halvlek började med tre byten för Madrid och typiskt order om ett tryggare spel. Halvleken blev mållös, men Madrid visade upp ett spel byggt på trygghet. Det saknade inte möjligheter till utökning av målen, men turen ville inte att det skulle bli fler.

Lördagen är alltså en stor dag för AIK och Real Madrid fansen. Fina segrar och en minskning av försprånget för Barca med ytterligare 3 poäng. Nu leder de bara med 7!!! Vad kommer veckan att ge oss? Det är ju Champioons Leagues och första 1/8-delarna!!