lördag 21 februari 2009

Grafiti den unga konsten...

Det känns lite märkligt att se ett av La Matas äldsta hus, med en supermodern konst på gaveln. En Grafitimålning utförd av ett gäng unga målare, på beställning av en äldre man. Mariano och Conchi bor i huset och har bett ett par vänner till barnbarnen utföra målningen.

Motivets tema var bestämt i förväg, men inte hur det skulle se ut. Temat var havet och de ville gärna att det skulle finnas koppling till La Matas fiskare. Mariano har haft viss anknytning, även om huvudsysslan funnits inom frukt och trädgårdsodling. Conchi är som alla quinnor i den åldern bara ansvarig för familj och hem.

Conchi och Mariano är två av alla våra vänner, som tagit emot oss med en öppen varm famn. Deras hus ligger rakt nedanför vårat. Det gör att vi ofta träffas nere på torget och jag får öva min spanska. Mariano och jag har flera gemensamma intresssen. Ett av dem är fotbollen och vår kärlek för Real Madrid. Conchi försöker hela tiden att få ut oss i Medelhavet. Hon vill ha vårat sällskap i havet dagligen före lunch, oavsett väder. "Det spelar väl ingen roll om det regnar, blöt ska du bli i alla fall!"

Det är en kolosal glädje att få visa er vad ett par som båda passerat absolut mogen ålder låter göra med sitt hus, bara för att de kändes roligt och spännande.


Inga kommentarer: