lördag 8 augusti 2009

Satsning på framtid och segrar



I år har Real Madrid satsat stort för att inte bara bli tvåa.


Nu ska man vinna!


Det första stegen togs redan ifjol, när man böt president och ansvariga. Sedan sparkar man tränaren och "hyr in" en ny för att bryta förlusttrenden. Båda stegen är lyckade! Presidenten kan tänka fotboll och vinster. Tränare vet hur man motiverar spelare till storspel.

Samtidigt som man avslutar säsongen 08/09 vinstrikt, så börjar uppladdningen för 09/10. Det börjar med kontakter med agenter till en tränare och ett antal spelare. Fotbollsvärlden fungerar ju så, att alla aktörer har sin agent som sköter alla formella kontakter. Själva säger de bara ifrån när "de inte vill". - Ett NEJ är alltid ett nej. Kontakterna den här gången blev lyckade och laget har kommit att värva tio av fotbollens starka stjärnor.
Det började med Pellegrini. En chilensk tränare med en klart offensiv syn på spelet.

Sedan kommer spelarna en efter en.

Negredo, 23 årig spansk målgörare. En kille värvad med siktet på 2 eller 3 säsonger framåt.
Garay, 23 årig argentinsk back, med samma målsättning.

Kaká, det brasilianska underbarnet på mittfältet. En stark spelfördelare och målgörare. Han kommer att bli en av Reals "motorer" den här säsongen.

Cristiano Ronaldo, det portugisiska underbarnet och Manchester Uniteds vinnarmotor. En anfallare som gör mål eller ger målgivande passningar. Han har båda fötterna aktiva i spelet och huvudet används på alla tänkbara sätt.

Albiol, spaniens starka spelare i försvarets mitt. Det behövs ingen extera presentation, än att han kommer "att mota fienden i grinden".

Benzema, frankrikes nye anfallare och skyttkung. Det är han som ska se till att allt mittfältet gör ska bli verkliga mål.

Granero, spaniens egna underbarn. Bara 22 år och en av "La Ligas" storspelsskapare förra säsongen. Han har ett smeknamn som beskriver allt han gör, El Pirata.

Arbeloa, en av spanska landslagets konkurenter om de två backplatserna. Nu ska han bevisa sin förmåga bland tuffa förmågor i Real.

Xabi Alonso, oxå en av mittfältets största i världen. Spanjor och 28 år, kommer närmast ifrån Liverpool.

Truppen ser ut så här.
Målvakter: Casillas, Dudek, Adán
Försvarare: Ramos, Arbeloa, Albiol, Drenthe, Miguel Torres, Metzelder, Pepe, Garay, Marcelo(t)
Mittfältare: Guti, Lass, Granero, Xabi Alonso, Kaká, Sneijder, Robben, Gago(t)
Anfallare: Higuain, Raul, Negredo, Cristiano Ronaldo, Benzema
(t) transferbar

Utanför truppen till "försäljning" är spelarna: Diarra, Van der Vaart, Van Nistelrooy

Totalt innebär satsningen att Real Madrid har fått, ett av spelare fotbollsvärlden starkaste klubbblag. Nu får vi se hur de kan förvalta sitt kunnande tillsammans.


Inga kommentarer: