måndag 28 september 2009

Regn, regn och åter nederbörd!!!

När det regnar i Spanien, då regnar det. Nu har det hållit på i två dagar och en natt! Här nere räknar man inte i "millimeter", utan i liter per kvadratmeter och det blir liter, mellan 50 och 100 liter är inte ovanligt. Kika på de bifogade bilderna så förstår du vad jag skriver om.



Repotag som det bifogade är inte heller ovanligt. Den ena vägen är den "stora landsvägen" mellan Alicante och La Mata. Men vi har tur vi bor på en liten sluttning mot havet, så här rinner vattnet bort

onsdag 23 september 2009

Vädergudarnas vansinniga variationer




Det finns dagar då det är lite extra fantastiskt att bo vid Medelhavet och dess kust. Dagar då vädergudarna får galna idéer är det så. Idag fick de någon form av kapptävlan med varandra. Först skiner solen från en helt molnfri, ljusblå himmel.

Då kommer det helt plötsligt en lite starkare vind från havet, som i sitt följe har en tuff regnskur. Vinden gör att regnet fallen i en vinkel på 45 grader, alltså helt snett. Och vart tar solen vägen? Jo, den finns där hela tiden, skiner som bara den.

Lika tvärt som det började och utan att falla "rätt ned" upphör regnet och vi ser ett litet ensamt moln segla förbi. Och solen bara skiner, hela tiden.

Jag tror att solen vann, i alla fall.